24 Juni 2018

'God is niet de grens, maar de grond van ons bestaan'

Ga naar overzicht

Deel op:

adiominiatuur van lekendominicaan Sipke Draisma over een uitspraak van Ad Willems o.p. 'Er is ook buiten de kerk van alles dat zich met mij bemoeit, met wat ik denk, met hoe ik er uit zie en wat ik moet geloven. Meer dan God ooit gedaan heeft.’

‘Ik ben nooit bang voor God geweest. En een bemoeial was ie ook nooit. Soms denk ik dat hij dat beter wel had kunnen doen, ingrijpen in mijn leven. Zich ertegenaan bemoeien. Dat had me vast behoed voor heel wat valpartijen en domme acties in mijn leven. Maar blijkbaar is dat niet de bedoeling.’

Elke zaterdag rond 18.55u, aan het einde van het KRO-NCRV-programma Zin in Weekend op Radio 5: een dominicaanse overpeinzing.

Klik hier voor meer fragmenten.

Klik hier voor de dominicanen op Soundcloud.

Lees hier het ter gedachtenis van Ad Willems