04 Juni 2018

Broeders nemen afscheid van Rotterdam

Ga naar overzicht

Deel op:

p zondag 24 juni is er in de kerk van Het Steiger om 15.30 uur een vesperviering en het afscheid van vier broeders dominicanen die uit Rotterdam gaan vertrekken. Wees welkom!

Na een jarenlange aanwezigheid in Rotterdam nemen vier dominicanen (Martin Vijverberg, Leo de Jong, Jan Vijverberg en Ben Vocking) afscheid van de stad. De eerste drie gaan wonen in Voorschoten, in het grote huis van de dominicanessen van Voorschoten. De laatste verhuist naar het Dominicanenklooster in Zwolle.

De broeders maken grootmoedig plaats voor een nieuwe communiteit van dominicanen, die in augustus zal beginnen. Jan van Duijnhoven, het vijfde en jongste lid van de huidige communiteit, zal deel uitmaken van de nieuwe gemeenschap – waar hij de oudste zal zijn.

De broeders nemen graag persoonlijk afscheid. Op zondag 24 juni is er in de kerk van Het Steiger (Hang, Rotterdam) om 15.30 uur een vesperviering. Aan het slot van deze viering zal iemand vanuit Het Steiger en iemand vanuit Blijdorp een kort woord spreken. Daarna is er onder het genot van hapjes en drankjes de mogelijkheid om elkaar ten afscheid te groeten.

Lees ook de lopende serie Deze stad Gods, tot nu toe zijn terugblikken verschenen van Ben VockingJan Vijverberg en Leo de Jong.

De nieuwe communiteit begint met een wandeltocht van Nijmegen via Utrecht naar Rotterdam, van 13-18 augustus. Lees er meer over!

broeders rotterdam 2018

Vlnr Leo de Jong, Ben Vocking, Jan van Duijnhoven, Jan Vijverberg, Martin Vijverberg. Foto Arjan Broers