23 Mei 2018

Worden we aangezogen door de prioriteiten van de wereld?

Ga naar overzicht

Deel op:

r is geen mogelijkheid om zes dagen een aantal waarden te beleven en dan op zondag ons geloof in een andere manier van leven belijden.

Het zijn niet alleen de kinderen die door de soms onzichtbare invloed van de wereld in ons leven getroffen worden. We leven in een tijd, waarin veel mensen worden aangemoedigd om onszelf op de eerste plaats te zetten: ons comfort, onze veiligheid, onze bezittingen en hoe wij er uit zien.

Zijn we misschien niet bezig die specifieke waarden van de wereld over te nemen? Worden we niet aangezogen door de prioriteiten van de wereld? Zou het niet goed zijn om ons af te vragen of we elke dag van ons leven de manier van leven van Jezus laten zien?

We mogen onze manier van leven niet splitsen door van de ene kant totaal te behoren tot die eerder opgesomde wereldse waarden en tegelijkertijd te proberen om volgens de waarden die Christus ons voorgeleefd heeft te leven.

Er is geen mogelijkheid om zes dagen een aantal waarden te beleven en dan op zondag ons geloof in een andere manier van leven belijden.

Uit de preek van Antoon Boks o.p. van 13 mei 2018 in de kloosterkapel van Huissen. Lees hier de hele tekst.