08 Mei 2018

Dominicaanse Ontmoeting over Catharina

Ga naar overzicht

Deel op:

e Dominicaanse Ontmoeting in de Rijnmond op 1 juni staat in het teken van Catharina van Siena. Zr. Baptiste Tuin zal over haar vertellen.

Andere elementen van de ontmoeting zijn als steeds: ontmoeting, eten, vesperviering.

Contemplatie en actie, de spirituele bron

Dominicanen hebben als levensopdracht om te beschouwen, daarover te mediteren, studeren, gesprekken te houden, af te stemmen op maatschappelijke ontwikkelingen en dat wat ze zich zo eigen hebben gemaakt door te geven aan anderen. Ze overwegen dus niet alleen, maar gaan daadwerkelijk op pad om de gevonden waarden te concretiseren.

Dromen, denken en doen

In de Dominicaanse Ontmoetingen zoeken we deze spirituele bron op, we wisselen kennis en ervaring uit en moedigen elkaar aan om in actie te komen. Zoek je naar inspiratie in je leven, naar voorbeelden en goede zin, wil je meedenken en doen? Je bent van harte welkom.

Deze keer zal het niet gaan over een Dominicaans initiatief, een groep of een persoon uit onze tijd, maar over Catharina van Siëna, een vrouw uit de veertiende eeuw, die kerkelijke en politieke leiders bestookte met hartige (gedicteerde) brieven en ze hinderlijk voor de voeten liep: Catharina van Siëna, dochter van een wolverver. Ze kon niet lezen of schrijven, maar ze is één van de twee vrouwelijke kerkleraren geworden en één van de drie patronessen van Europa. In woord en beeld zal Baptiste Tuin proberen haar tot leven te brengen.

Drie keer per jaar is er een Dominicaanse Ontmoeting. Met een maaltijd, het uitdiepen van een thema waarbij we elkaar bevragen en uitdagen, een Podium voor Vraag & Aanbod, vespers en ruimte voor persoonlijke uitwisseling.

Programma

17.00 uur – inloop met koffie en thee

17.15 uur – gesprek

18.00 uur – Podium voor Vraag & Aanbod

18.15 uur – In gesprek met tafelgenoten tijdens de maaltijd (ook vegetarisch).

19.30 uur – vespers

20.30 uur – Koffie en thee

Kosten

5 Euro bij binnenkomst.

Waar

Dagkerk en kloostergangen van de Citykerk Het Steiger, ingang 1e Nieuwstraathof 2, 3011 GN Rotterdam.

Aanmelden is nodig i.v.m. voorbereiding maaltijd

Voor de ontmoeting van 1 juni aanmelden vóór 29 mei: e-mail: dominicaanseontmoetingen@gmail.com Telefoon: 010-4182985

Voorbereiders: José van der Torre, Hendrik Vis en Gerda Hendriks