25 April 2018

'Zachtjes bezinnen, svp'

Ga naar overzicht

Deel op:

loosters bieden tegen betaling ook rust en bezinning aan mensen 'van buiten’. Vrijdag stond dit grote artikel over o.a. het klooster van Huissen in NRC Handelsblad. 'Sommige gasten denken dat het hier een hotel is.’

We zullen het de journaliste maar vergeven dat ze opschreef dat directeur Aalt Bakker met de broeders en de abt het programma samenstelt. En ook dat er 25.000 overnachtingen zouden zijn klopt niet – het gaat om zo’n 25.000 bezoekers (exclusief de kapelgangers) en 8000 overnachtingen per jaar.

Het hele artikel over hoe kloosters als het Dominicanenklooster in Huissen overleven door gasten te verwelkomen is hier te lezen op de NRC-website.

Benieuwd naar de nieuwbouw in Huissen? Die vordert gestaag, na allerlei aanloopproblemen (zie ‘Bom onder klooster Huissen!’). Inmiddels hebben de voor- en achtergevel een enorme glaswand gekregen. Verder zijn op de begane grond de leidingen gelegd voor de vloerverwarming en voor een deel al onder het cement verborgen. Ook is men bezig het platte dak boven de hal weerbestendig te maken. Vier dakkapellen zijn op het nieuwe schuine dak geplaatst.

Klik hier voor een fotoverslag van Jan Boks o.p..

glaswand-huissen verbouwing