18 April 2018

'Konden we allemaal maar huilen als Emmanuele'

Ga naar overzicht

Deel op:

Is mijn pas geleden overleden, ongelovige vader wel in de hemel?’ fluisterde deze jongen huilend in het oor van paus Franciscus. Het antwoord volgt in dit even ontroerende als leerzame filmpje.

Het is wonderlijk hoe paus Franciscus zowel een wereldleider als een pastor kan zijn. Op 16 april bracht hij een verrassingsbezoek aan een Romeinse parochie in de buitenwijk Corviale. Hij kreeg er vragen van kinderen, maar de kleine Emmanuele werd oog in oog met de paus overmand door het verdriet om zijn onlangs overleden vader.

Wat zich dan ontspint gaat nu als een lopend vuurtje de wereld rond. Het is een rijk filmpje op allerlei manieren: pastoraal, spiritueel, didactisch. Kijk maar, het is Engels ondertiteld. De tekst is hier te lezen. Een uitgebreider verslag van dit bezoek vindt u hier.

Waarom is wat hier gebeurt nu zo waar? Wat raakt je? Als je wilt reageren: stuur een bericht naar de redactie van deze website: info@dominicanen.nl.