06 Maart 2018

Wandelen naar de toekomst

Ga naar overzicht

Deel op:

ooraankondiging: in augustus gaan de dominicanen de communiteit in Rotterdam verjongen. Om dit te markeren lopen de jongere broeders een week lang letterlijk hun toekomst tegemoet, zoals de eerste predikers deden. Wie wil er mee wandelen, vieren of helpen?

Het wordt een pelgrimstocht van Nijmegen via Tiel, Wijk bij Duurstede, Utrecht en Gouda naar Rotterdam, van 13 augustus tot het weekend van 18-19 augustus. Een tocht uit dankbaarheid, om gebed, verstilling en ontmoeting.

Een tocht uit dankbaarheid voor alle leden van de Orde die sinds in het prille begin tot op de dag van vandaag vorm geven en hebben gegeven aan de prediking in de lage landen. Zij hebben de weg voor een nieuwe generatie dominicanen bereid.

Dat geldt speciaal voor de huidige bewoners van Het Steiger in Rotterdam, die zo genereus plaats maken voor een nieuwe groep!

Daarnaast wordt het een tocht van gebed, verstilling én ontmoeting. De student-broeders nodigen de hele dominicaanse familie van harte uit om de pelgrimage mee te beleven.

De plannen staan nog in de kinderschoenen, maar de voorbereidingen zijn al gestart. De belangrijkste vraag is: wie doet er mee?

Het zou mooi zijn als broeders, zusters, lekendominicanen mee willen doen. Bijvoorbeeld door een dag mee te lopen, door onderweg klaar te staan met broodjes, koffie, thee en de deelnemers te voorzien van een warme maaltijd. Of door met de pelgrims mee te eten en te vieren!

De komende tijd zul je vaker over de plannen horen. Mocht je nu al ideeën hebben, stuur dan een e-mail naar pelgrimstocht@dominicanen.nl.