07 Maart 2018

Novicen ontmoeten magister Bruno

Ga naar overzicht

Deel op:

ind februari bezocht magister Bruno Cadoré de dominicanen in Cambridge waar ook twee Nederlandse novicen wonen. 'Besef dat je gewoon een mens bent met wie God in gesprek wil zijn.’

Bruno Cadoré is als magister van de Orde de 86e opvolger van Dominicus. Zijn termijn van negen jaar loopt volgend jaar zomer af.

Het was het tweede bezoek van br. Bruno aan Cambridge, op 28 februari, toen ook Engeland bevangen was door sneeuw en ijs. De magister sprak zowel de communiteit als de novicen in een persoonlijk gesprek. Het was onderdeel van de gebruikelijke visitatie aan de hele Engelse provincie.

De Magister vertelde over de ontwikkelingen in de Orde in andere delen van de wereld. De broeders vertelden over hun eigen ervaringen, frustraties en hoop in Cambridge en in de provincies.

Br. Bruno vertelde dat hij in de gesprekken wil leren hoe de Geest de Orde probeert te leiden met de personen die zich geroepen voelen, elk met hun eigen geschiedenis, vaardigheden en preoccupaties.

Na uitgebreide gesprekken liet hij hen met deze aansporing achter: ‘Ik wil dat je dit jaar beseft dat je gewoon een mens bent, met wie God in gesprek wil zijn’.

Met de twee Nederlandse novicen, Cornelis en Stefan gaat het goed. Hun jaar als novice begon op 23 september.

Zie ook: Inkleding novicen Eric en Stefan in Cambridge

Links op de foto de Nederlandse novicen Cornelis en Stefan. Vierde van links de magister van de Orde.