28 Maart 2018

Klimaatmadonna in processie door Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

en nooit vertoond gezicht: een katholieke processie op zaterdagavond door hartje Zwolle, met een verlicht Mariabeeld, gemaakt van plastic afval.

Een bijzonder slot van het project Klimaatmadonna, waarbij het Dominicanenklooster milieubewustzijn en spiritualiteit bij elkaar bracht.

‘Mooier dan ik me had voorgesteld’, zei bedenker en projectleider Kirsten Notten op de lokale tv-zender. Sinds begin van dit jaar waren er tal van activiteiten die naar dit moment hadden geleid: kinderen zamelden plastic afval in en bezochten kerk en klooster; mensen informeerden zich en deelden hun gedachten en zorgen; studenten maakten een klimaatkrant.

Op Earth Hour gingen over de hele wereld een uur lang de lichten uit, ter ondersteuning van het klimaatbewustzijn. Vanuit de Dominicanenkerk in Zwolle ging een verlicht Mariabeeld naar het centrum van de stad.

Het beeld, gemaakt door kunstenares Marit Otto, is nu in het stadhuis van Zwolle, en komt op 9 april terug in het klooster.

eart hour zwolle
klimaatmadonna1