13 Maart 2018

'Jouw stem uitbrengen is een plicht'

Ga naar overzicht

Deel op:

heo Koster o.p. is lijstduwer voor GroenLinks in de gemeente Nijmegen. Op nieuwwij reflecteert hij daarop. 'Een medebroeder was actief voor de PvdA en werd de rode pater genoemd. Ik zie geen enkel bezwaar hem na te volgen als groene pater.’

‘Een medebroeder van mij (David van Ooijen, red). was jarenlang lid van de Partij van de Arbeid en zat hiervoor in de Tweede en later de Eerste Kamer. Hij werd de rode pater genoemd.

Als kloosterling en als priester kun je mensen in de politiek vertegenwoordigen. Dat zelfs een priester politiek actief is kan mensen oproepen ook zelf politiek actief te worden en in dezen verantwoordelijkheid te dragen, minstens door te stemmen.

Ik zie geen enkel bezwaar hem na te volgen als groene pater. En net als hij zal ik zorgvuldig met mijn partijkeuze moeten omgaan als ik in functie ben.’

Lees hier de hele tekst.