02 Maart 2018

Cursus spreken over geloven

Ga naar overzicht

Deel op:

egens succes op herhaling: de cursus 'Spreken over geloven’, op dinsdagavonden 10, 17 en 24 april bij de dominicanen in Rotterdam, met Leo de Jong o.p..

Juist in onze tijd is spreken over geloof geen gemakkelijke opgave. In de ons omgevende cultuur zijn God en godsdienst steeds meer afwezig en de officiële kerkelijke instanties hanteren vaak een geloofstaal, die de onze niet meer is. Zullen we het toch proberen, met al ons zoeken, onze vragen, onze hoop?

Ons voorstel is om deze geloofsgesprekken te laten beginnen met een gedeelte uit een preek van de Middeleeuwse dominicaan Meister Eckhart o.p. die vele mensen binnen en buiten de kerken tegenwoordig boeit met zijn verrassende benadering van ons geloof. U krijgt die tekst van te voren te lezen, zodat wij vandaar uit kunnen zien, waar het gesprek ons heen voert. Gaat u mee op zoektocht?

Leo de Jong o.p.

Begeleiding: Leo Raph. A. de Jong o.p.

Locatie: Spreekkamer van het klooster der Dominicanen, Hang 17, 3011 GG Rotterdam

Data: dinsdag 10,17 en 24 april van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Deelname: Inschrijving alleen voor de gehele cursus en in volgorde van aanmelding. De groep bestaat uit maximaal 12 personen. Indien nodig werken wij met een wachtlijst.

Aanmelden: Bij José van der Torre o.p., Tel 0180-859955 of via info@leerhuisspiritualiteit.nl

Donatie: € 5,00

Zie verder: Leerhuis Spiritualiteit, Rotterdam