27 Februari 2018

Zingevingsmenu Adem Inn, Rotterdam

Ga naar overzicht

Deel op:

at het in de regel rustig is in stiltecafé Adem Inn in Rotterdam, betekent niet dat er niets gebeurt. In de avonden zijn er programma’s waarin alle hoeken en gaten van zingeving worden verkend.

adem-inn

Donderdag 1 maart: Les Filles Sophies

De fille-sofische gespreksgroep van Adem Inn. Voor iedereen die in gesprek wil nadenken en twijfelen over filosofische teksten geschreven door vrouwen. Iedereen is welkom om aan te haken, zich bij ons te voegen, te intersect/x/eren, een assemblage met ons te vormen. Meld je aan: simone@ademinn.nu

Vrijdag 2 maart: Shut up and write
De wereld is een afleiding, kom je een uurtje afsluiten en schrijf eindelijk zonder gestoord te worden.

Vrijdag 2 maart: Verveel me/bore with me*

Kom je dan lekker ouderwets vervelen met/bij ons. We weten zeker dat dat betekenis heeft, maar daar gaan we niet heel actief naar op zoek. Een avond zonder programma en zonder agenda.
*vervelen kan in alle talen.

Zaterdag 10 maart: Irwin’s helende huiskamersessies

Iedere maand is Adem Inn dé plek voor Innerviewer Irwin Ments’ openhartige huiskamersessies. Deel jouw persoonlijke verhaal: waar kom je vandaan, hoe sta je in het leven, waar ga je naartoe? Dit keer gaan we het hebben over wat je nou echt wil.

Vrijdag 16 maart: Read to me

Wie wordt er nog wel eens voorgelezen? Wij niet! Kom naar deze terugkerende voorleesavond in Adem Inn, in samenwerking met de Bored to Death Bookclub. Eerdere avonden waren snel uitverkocht dus koop een kaartje om zeker te zijn van een plek.

adem-inn2

Zaterdag 17 maart: The Night Shift, 3 year anniversary.

De schrijfnacht van The Writer’s Guide (to the Galaxy) bestaat drie jaar! Om dat te vieren houden we een pyjama party in Adem Inn. De pyjama is optioneel en thuis slapen verplicht, verder is het de vertrouwde Night Shift: een nacht lang werken aan je eigen korte verhaal of roman in een literair stimulerende omgeving, mét drankjes en snacks. 

Woensdag 21 maart: Safer spaces is the new black

A new workshop, created to reflect upon the popular topic of ‘safer spaces’. This is a concept too often used nowadays and whenever a concept is used quite easily it is time to research it again, critically. We will do this by mindfully exploring the topic with words as well as with our bodies.

Vrijdag 30 maart: Dikke vinger!

De supportgroep voor dikkerds, waarbij dik-zijn niets is om je voor te schamen. Dat neemt niet weg: dik-zijn is geen makkie. Voortdurend word je erop gewezen dat je eigenlijk niet mag bestaan. Impliciet, bijvoorbeeld doordat we alleen maar dunne mensen zien in de media, en expliciet, zoals wanneer je naar de dokter gaat voor een zere vinger en je deze je als eerste aanraadt gewicht te verliezen.

Woensdag 4 april: In één adem uit.

De boekenclub van Adem Inn! Dit keer lezen we het veelbesproken Harnas van Hansaplast van Charlotte Mutsaers. Meld je aan: simone@ademinn.nu

Donderdag 5 april: Les Filles Sophies

Zie info 1 maart.

Zaterdag 7 april: Irwin’s helende huiskamersessies

Iedere maand is Adem Inn dé plek voor Innerviewer Irwin Ments’ openhartige huiskamersessies. Deel jouw persoonlijke verhaal: waar kom je vandaan, hoe sta je in het leven, waar ga je naartoe?

Vrijdag 13 april: Shut up and write

De wereld is een afleiding, kom je een uurtje afsluiten en schrijf eindelijk zonder gestoord te worden.

Vrijdag 20 april: A Mic of One’s Own

Voor alle feministen die een emancipatiedeclaratie, murder mystery, Women’s March-spandoek of andere activistische tekst hebben liggen die roept om een luisterend oor. Én voor alle luisterende oren die snakken naar een politiek manifest, erotisch verhaal of dragsta-rap. Plaatsnemen achter de mic? Meld je aan: info@thewritersguide.nl

*

Kijk online voor meer info! www.ademinn.nu of Facebook: Adem Inn.

Lees een recent artikel over het Rotterdamse stiltecafé met dominicaanse roots