28 Februari 2018

Werkgroep Dominicanenkerk Zwolle naar Oekraïne

Ga naar overzicht

Deel op:

e Werkgroep Vrede & Gerechtigheid (WVG) van de Dominicanenkerk in Zwolle heeft sinds 2015 ook Huize Sint Martinus de Porres in Fastiv (Oekraïne) als diaconaal project. De broeders daar vangen zwerfkinderen op en geven hen onderwijs.

Ook houden de dominicanen in Fastiv zich met behulp van vrijwilligers bezig met therapie voor invalide kinderen.

De geloofsgemeenschap in Zwolle steunt het werk al enige jaren. Het is volgens de werkgroep WVG een belangrijk sociaal project voor mensen die buiten de samenleving dreigen te vallen door armoede, geestelijke of lichamelijke beperkingen.

Op uitnodiging van directeur Michael Romaniv o.p. gaan leden van de Zwolse werkgroep op 14 april kijken hoe de donaties besteed worden en of de betrokkenheid vergroot kan worden.

Piet Neeft en Frans van der Heijdt willen niet met lege handen hun reis ondernemen. Wie een steentje bij wil dragen kan een gift overmaken op NL11 INGB 0000 3910 23 t.n.v. Diaconie Dominicanenkerk o.v.v. Huize Sint Martinus de Porres.

De reiskosten worden op een andere manier gefinancierd, zodat giften voor de volle honderd procent ten goede komen aan het project.

Voor nadere vragen mail met neeft45@gmail.com.