01 Februari 2018

Vlaamse novice bij Belgische dominicanen

Ga naar overzicht

Deel op:

oor het eerst in een lange tijd is in België een Vlaamse novice ingekleed. Op 27 januari, tijdens de vespers bij het feest van Thomas van Aquino, ontving de 25-jarige Anton Milh het habijt van de Orde.

Anton Milh na zijn inkleding, toegesproken door provinciaal Philippe Cochinaux o.p.

In Vlaanderen was in 1988 voor het laatst iemand ingetreden, die overigens niet is gebleven. In Wallonië is in 2013 nog iemand ingetreden.

De Vlaamse en Waalse dominicanen zijn in november 2016 samengegaan in één Belgische vice-provincie van St Thomas van Aquino.

Anton Milh komt uit Mechelen. Na zijn humaniora behaalde hij zijn staats- en kerkrechtelijke graden in de theologie aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven.

Momenteel is hij verbonden aan deze faculteit als doctorandus in de kerkgeschiedenis. Gedurende het noviciaat (één jaar) woont hij in de internationale gemeenschap Sint-Dominicus te Brussel.

In 2013 waren de Vlaamse dominicanen samen met hun Nederlandse en Chileense medebroeders de enigen die niemand in vorming hadden. Sinds dat jaar zijn in Nederland acht mannen ingetreden.

*

Zie ook: Vlaamse en Waalse dominicanen gaan samen