11 Februari 2018

'Van brenger van slecht naar goed nieuws'

Ga naar overzicht

Deel op:

ven was hij terug bij zijn oude liefde: de radio. Dominicaan Michael-Dominique Magielse las bij Zin in Zondag van Omroep Gelderland een overdenking voor en sprak over de rel bij Voetbal Inside. Hier terug te horen.

Michael-Dominique liep achttien jaar in de journalistiek rond, voor hij zich aan de kerk wijdde. Naar eigen zeggen werd hij van de brenger van slecht nieuws naar brenger van het goede nieuws.

‘Maar het is natuurlijk wel de kunst om die twee met elkaar te verbinden. De wereld van vandaag betrekken in de verkondiging’, legt Magielse uit als hij te gast is bij Zin in Zondag op Radio Gelderland, op 11 februari.

Als kind was het zijn droom om bij de radio te werken. De  andere passie kwam jaren later definitief aan het licht. ‘Toen dat eenmaal ontkiemd was, was er geen houden meer aan. Ik heb met een bloedend hart afscheid genomen van de radio en het kriebelt wel nu ik weer in de radiostudio ben. Het voelt wel als thuis.’