22 Januari 2018

Richard Steenvoorde diaken gewijd

Ga naar overzicht

Deel op:

p zondag 21 januari is in Oxford broeder Richard Steenvoorde tot diaken gewijd door William Kenney, de hulpbisschop van Birmingham.  

Na de grote viering van de professie van september (zie hier het verslag) werd de diakenwijding eenvoudig gevierd.

Richard Steenvoorde is de eerste eeuwige geprofeste Nederlandse dominicaan sinds 1998. Hij rondt komende maanden zijn studie aan de universiteit van Oxford af en keert dan terug naar Nederland. Na de diakenwijding volgt, als alles goed gaat, de priesterwijding.

De diakenwijding werd onder meer bijgewoond door provinciaal René Dinklo en een aantal Nederlandse dominicanen, tevens studiegenoten. Ook de twee Nederlandse novicen Erik Cornelis en Stefan, die dit jaar in de communiteit van Cambridge wonen, waren erbij.

0109

Fotografie: Ramon Mangold