21 Januari 2018

'Ik was vrij om er te zijn'

Ga naar overzicht

Deel op:

n een periode van geestelijke therapie zei een geestelijk begeleider tegen Jozef Essing: laat de mislukking toe; laat die er gewoon zijn. 'Mijn eerste neiging was om uit de stoel te springen en kwaad weg te lopen.’ Een radiominiatuur voor Zin in Weekend.

‘Was ik daarvoor naar hem toe gereisd na een mislukte vormingsweek met jonge meiden? Het was me niet gelukt om contact te krijgen; ze kregen eerder een hekel aan mij. En tijdens de evaluatie namen ze wat dat betreft geen blad voor de mond.

Hoe kon dit in hemelsnaam gebeuren? Ik piekerde me suf. En mijn begeleider maar doodleuk zeggen: aanvaard gewoon dat het misgegaan is. Alles in me steigerde.

In de trein terug naar huis bedacht ik: die man is toch ook niet gek?’

*

Elke zaterdag rond 18.55u, aan het einde van het KRO-NCRV-programma Zin in Weekend op Radio 5: een dominicaanse overpeinzing.

Klik hier voor meer fragmenten.

Klik hier voor de dominicanen op Soundcloud.