04 December 2017

Verwachten als levenshouding

Ga naar overzicht

Deel op:

oe leef je met de pijn en de vreugde van alle dag in het spoor van Dominicus, om zijn oproep te leven en te werken voor het heil van alle zielen?

Verwachten als levenshouding, niet loerend uit angst maar met een open houding – wat kan er allemaal gebeuren. Kome wat komt!

Die levenshouding vraagt Jezus van ons ook vandaag de dag.

Het is een spannende tijd – in onze wereld met alles wat er via de media aan ons oog voorbij trekt – maar ook in ons huis. Waar oud / ouder en jong / jonger zoeken naar gemeenschap.

Vanuit het dominicaanse ideaal willen wij elkaar – communiteit, vrijwilligers en medewerkers, cantorij en kapelgemeenschap recht doen. Durven we open te staan voor een nieuwe tijd? Klampen wij ons vast aan veiligheid en zekerheden? Durven/kunnen wij over onze eigen schaduw heenstappen?

Hoe ver kun je je aanpassen zonder jezelf te verloochenen. Wat is in het belang van wie of wat?

Hoe leef je met de pijn en de vreugde van alle dag in het spoor van Dominicus om zijn oproep te leven en te werken voor het heil van alle zielen? Dat is niet altijd gemakkelijk. Dat kost pijn. Maar ook elkaar gunnen ieder op eigen wijze Dominicus te volgen.

Ineke van Cuijk o.p.

*

Uit de overweging van lekendominicaan en lid van de communiteit van Huissen Ineke van Cuijk op 3 december 2017. Lees hier de hele tekst.

Eerder verscheen: Communiteit Huissen past zondagse liturgie aan