04 December 2017

'Mijn medebroeder Giorgio La Pira zei...'

Ga naar overzicht

Deel op:

r is zo veel ellende in de wereld, ik heb nog geen goede manier gevonden om ermee om te gaan. In de tussentijd doe ik maar de dingen die me voor de voeten komen.’ Lekendominicaan Karin Bornhijm hield deze mini-overweging als besluit van Zin in Weekend op Radio 5.

‘Mijn medebroeder Giorgio La Pira zei, zo’n vijftig jaar geleden: “Verenig steden om landen te verenigen”. Het klinkt mooi. Maar vaak als ik het nieuws volg, voel ik me moedeloos en machteloos.’

*

Giorgio La Pira in 1946.

Giorgio La Pira (1904-1977) was lekendominicaan en burgemeester van Florence van 1950-1956 en van 1960-1964. Hij kwam op voor samenwerking tussen de abrahamitische geloven: jodendom, christendom en islam. Hij ijverde voor vrede tijdens de Koude Oorlog en leefde in eenvoud. Het proces voor zijn zaligverklaring is in 1986 begonnen.

Elke zaterdag rond 18.55u, aan het einde van het KRO-NCRV-programma Zin in Weekend op Radio 5: een dominicaanse overpeinzing.

Klik hier voor meer fragmenten.

Klik hier voor de dominicanen op Soundcloud.