21 December 2017

Lekendominicanen bij het Glazen Huis

Ga naar overzicht

Deel op:

an maandag 18 tm zondag 24 december staat het Glazen Huis van Serious Request in Apeldoorn. De DJ’s van Radio 3FM halen geld op voor oorlogskinderen en hun ouders. Lekendominicanen Jacqueline Huizinga en Suzanna Louwerse deden mee aan het wereldrecord Bijbellezen.

Elk jaar halen de radiomakers in de dagen voor Kerstmis met het Glazen Huis geld op voor een goed doel, steeds vanuit een andere stad. Dit jaar is het Apeldoorn en het doel is een project van het Rode Kruis om vermiste kinderen en ouders in ramp en oorlogsgebieden met elkaar te herenigen.

Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen mensen naar elkaar op zoek – klik hier voor informatie.

Ook mensen die niet vaak naar #FM luisteren kunnen het doel steunen. Zo organiseren de gezamenlijke kerken een poging om het wereldrecord Bijbellezen te verbeteren.

Twee jaar geleden stelde Heerlen het record op 90 uur, vorig jaar haalde Heerenveen 100 uur, Apeldoorn haalde 110 uur onafgebroken Bijbellezen – klik hier voor informatie.

Suzanna Louwerse tijdens het voorlezen.

In het laatste uur, op woensdagavond 20 december tussen 23 en 00 uur, deden lekendominicaan Jacqueline Huizinga en Suzanna Louwerse mee. Het lezen bracht meer dan 12.500 euro op. Na het halen van het wereldrecord is de cheque daarvoor in een optocht met lichtjes naar het glazen huis gebracht.

Jacqueline Huizinga tijdens haar leesbeurt.

De twee lekendominicanen, beide met de DLN-sjaal om, lazen in het slotuur het slot van de Jakobcyclus. ‘Het was even bescheiden als indrukwekkend’, schrijft Jacqueline. ‘De hele Bijbel is gelezen en daarna ging men gewoon weer verder bij Genesis.’

‘We stopten waar Jozef door Farao werd gerehabiliteerd om zijn dromenuitleg. Het motto voor Serious Request is: Breng ze weer samen… Daar gaat het in het Jozefverhaal ook om. Het samenkomen van Jozef en zijn broers hebben we niet meer gehaald. Een open einde… maar een mooi slot.’

Hopelijk kunnen met de opbrengst van de actie veel ouders, kinderen, broers en zussen samengebracht worden. Jacqueline: ‘Hopelijk brengt de actie mensen ook samen in hun mening over vluchtelingen. Op het plein was veel saamhorigheid.’

Meedoen aan de actie voor de oorlogsvluchtelingen kan hier, daar kun je ook plaatjes aanvragen: www.npo3fm.nl/seriousrequest.

 

Jacqueline Huizinga en Suzanna Louwerse.