05 December 2017

Eerste documentaire Songs for Mary te zien

Ga naar overzicht

Deel op:

div class="" data-block="true" data-editor="14uvf" data-offset-key="709jm-0-0">&Mag ik jouw naam noemen als er iemand vraagt: waarom?’ Rapper Freez is de eerste gast bij &Songs for Mary’: een artiest logeert in het Dominicanenklooster van Zwolle, spreekt broeders en Mariadeskundige Kirsten Notten, en maakt een lied voor Maria.

&Hier zal ik vieren dat ik weet van niets
van je houden tot ik niet meer ben.’

De song van rapper Freez voor Maria ontstond op een wonderlijke manier, vertelt hij in deze documentaire. Een liedje maken in drie dagen, dat kan ik niet, dacht hij. &En het is wel gelukt. Ik denk dat dat komt omdat je onderdeel wordt van zoiets bijzonders.’

De gesprekken met prior Jan Laan (&Ik pleit voor broeder Jan elke week op tv’) en Kirsten Notten raakten hem. De groei en het resultaat zijn hieronder te zien.

Songs for Mary – dit is de derde editie – is een samenwerking van Dominicanenklooster Zwolle met poppodium Hedon en IndeKringloop, een collectief van filmmakers en geluidsmensen. Bastiaan van den Berg is de programmamaker namens het klooster. De film is gemaakt door Jonathan Sipkema.
Vrijdag 22 december treden Freez en Iris Penning op in Hedon en is de docu van Spinvis te zien op groot scherm. Op 17 december kan je naar een exclusieve kleedkamersessie met Spinvis om zijn Marialiedje te horen.

Opname van het lied gebeurde dit keer op de kloosterzolder.

De tekst:

Mag ik jouw naam noemen als er iemand vraagt waarom
Mag ik jouw naam noemen als er iemand vraagt waarom
Ik laat je los, op de rivier die jij verzon
Mag ik jouw naam noemen als er iemand vraagt waarom?

Zolang je via de wind de weg wijst als je waait
Heb ik vrede met wat ik kwijt ben geraakt
Hier zal ik zijn eenzaam als een god
De glazen, het water, de lippen en de dorst

Hier zal ik vieren dat ik weet van niets
Van je houden tot ik niet meer ben
Vermoeden of geloof
Ik volg mijn gevoel zolang ik loop

Mag ik jouw naam noemen als er iemand vraagt waarom?
Ik laat je los, op de rivier die jij verzon

De echo van je laatste zomer galmt tussen nieuwe bomen
En ik hoor wat je zegt als je zwaait
Daar waar jij de straten naam geeft zal ik wonen
Zal ik vieren dat ik weet van niets
Van je houden tot ik niet meer ben