05 December 2017

Zielen winnen

Ga naar overzicht

Deel op:

e meest invloedrijke theoloog van Nederland weet als geen ander zijn inspiratie en wijsheid te delen met een groot publiek. Dat doet hij opnieuw in dit boek, ongetwijfeld zijn meest persoonlijke boek tot nu toe.  

In deze nieuwe uitgave maakt hij een verrassende reis door zijn eigen leven: langs scharniermomenten die soms ook confronterend waren maar zijn betrokkenheid en visioen alleen maar deden groeien en langs teksten en overwegingen die hij de afgelopen decennia op diverse plekken heeft uitgesproken.

Zo is dit boek een persoonlijke tocht door zijn leven en zijn werk geworden, met vergezichten over kerk, geloof en God die je als lezer nooit meer wilt vergeten. Een inspirerend boek van een gedreven theoloog die altijd op een verassende manier naar de toekomst van leven en geloof kijkt.

‘Dat we zouden weten wie we zijn is een modern bijgeloof’, schrijft Erik Borgman in de inleiding. ‘De ziel is niet de goddelijke vonk in ons waar we het meest ons unieke zelf zijn.’

‘De ziel is de plaats van onze vrijheid om in te gaan op wat zich aandient, je te laten bepalen door wat je overkomt en je zo op ongekende en onvoorspelbare wijze te laten omvormen en vernieuwen. Leven van wat komt, heb ik dat genoemd.’

Bij de presentatie van het boek spraken zes predikers aan de hand van een van de 25 korte hoofdstukken van het boek. Lekendominicanen Leny Beemer en Karin Bornhijm, dominicanes Holkje van der Veer, dominicanen Stefan Mangnus en Jozef Essing en uitgever Leo Fijen lieten in kort bestek horen hoe een tekst van Erik in hen weerklinkt.

Eerder verscheen: ‘Hoe strakker de grip, des te kleiner de waarheid’

0106