11 December 2017

'Blijf bij mensen die niet meetellen'

Ga naar overzicht

Deel op:

ls iedereen weggaat, wie zal dan nog zorgen voor de armen?’ Die vraag van de Italiaanse lekendominicaan Pier Giorgio Frassati is voor zijn medezuster Karin Bornhijm vertrekpunt van deze radio-miniatuur.  

‘Het vraagt moed, kracht en doorzettingsvermogen om het uit te houden bij mensen in nood of in de marge. En het ziet er meestal niet mooi of heldhaftig uit. Toch kan ik uit eigen ervaring zeggen dat er iets gebeurt, als je blijft bij mensen die niet meetellen, die niet gezien worden. En die zijn er veel, ook in ons rijke Nederland.

Er zijn, doen wat er gedaan moet worden: het geeft een band met de ander, met de Ander met hoofdletter, en met jezelf. In het verlangen naar geluk en contact, in de mislukkingen en teleurstellingen ontstaat er ruimte om te leven. Ik ervaar daar een goddelijke aanwezigheid in.’

Pier Giorgio Frassati o.p. Klik op de foto voor een portret.

Klik hier voor een portret van de zalige Pier Giorgio Frassati

Elke zaterdag rond 18.55u, aan het einde van het KRO-NCRV-programma Zin in Weekend op Radio 5: een dominicaanse overpeinzing.

Klik hier voor meer fragmenten.

Klik hier voor de dominicanen op Soundcloud.