09 November 2017

Zielen winnen – het nieuwe boek van Erik Borgman

Ga naar overzicht

Deel op:

e meest invloedrijke theoloog van Nederland reist al jaren in hoog tempo door Nederland: sprekend, prekend, meedenkend. Bij Adveniat verschijnt Zielen winnen, een weerslag van dat reizen en het meest persoonlijke boek van Erik Borgman tot nu toe. Kom naar de presentatie op 30 november in Zwolle!

Bij de presentatie op 30 november spreken Leny Beemer, Jozef Essing, Karin Bornhijm, Stefan Mangnus, Holkje van der Veer en Leo Fijen.

'Dat we zouden weten wie we zijn is een modern bijgeloof’, schrijft Erik Borgman in de inleiding. 'De ziel is niet de goddelijke vonk in ons waar we het meest ons unieke zelf zijn.De ziel is de plaats van onze vrijheid om in te gaan op wat zich aandient, je te laten bepalen door wat je overkomt en je zo op ongekende en onvoorspelbare wijze te laten omvormen en vernieuwen. Leven van wat komt, heb ik dat genoemd.’

Om die ziel is het de hoogleraar theologie en lekendominicaan te doen, en daar zet hij zich voor in met alles wat in hem is. Dat is te lezen in dit boek met 25 korte hoofdstukken, doorgaans geschreven op basis van lezingen en preken, en elk voorzien van een inleiding waarin Erik Borgman de tekst duidt.

Zo laat hij zich kennen als een man die als geen ander de diepe inzichten van het geloof in Jezus Christus kan ontdoen van stof of valse glans, waardoor het zowel scherp kritisch als inspirerend is voor onze tijd.

Bij Erik Borgman is christelijk geloof een voortdurend appèl om je denkend en handelend te laten raken en vormen door het leven zelf.

Borgman is lid van de Orde der Predikers, beter bekend als de dominicanen. Zijn nieuwe boek Zielen winnen, op zoek naar kerk buiten de gebaande paden wordt op 30 november om 16.00u gepresenteerd in het koor van het Dominicanenklooster in Zwolle. Verschillende verkondigers zullen vanuit hun eigen ervaring kort ingaan op een thema uit het boek.

Wie wil komen, is van harte welkom! Graag even aanmelden via deze link.

*

Erik Borgman. Zielen winnen, op zoek naar kerk buiten de gebaande paden. Adveniat, ISBN 9789492093486. Prijs: € 18,95