27 November 2017

'Laat maar los, zei mijn middeleeuwse medebroeder'

Ga naar overzicht

Deel op:

as als je de draad van je zekerheden loslaat, kan je leren vliegen. Maar kan ik dan vliegen? Kan de ruimte mij dragen?’ Beluister de miniatuur van Leo de Jong over de middeleeuwse dominicaan Johannes Tauler, uit Zin in Weekend.

Kan ik vliegen? Er is maar één mogelijkheid om daar achter te komen: laat jezelf maar los en vertrouw jezelf toe. Waaraan? Aan het leven? Aan je eigen wijsheid achter al je zogenaamde zekerheden? Aan God, die je draagt door leven en dood? Of is dat allemaal hetzelfde?

Elke zaterdag rond 18.55u, aan het einde van het KRO-NCRV-programma Zin in Weekend op Radio 5: een dominicaanse overpeinzing.

Klik hier voor meer fragmenten.

Klik hier voor de dominicanen op Soundcloud.

Lees hier een portret van Johannes Tauler, uit de schaduw van Eckhart