13 November 2017

‘Ik bid God iedere dag mij van God te verlossen’

Ga naar overzicht

Deel op:

eo de Jong vertelde zaterdag tot besluit van Zin in Weekend (Radio 5, van 18-19u) over wat hij leerde van zijn medebroeder Eckhart, die 700 jaar geleden leefde: een weg naar de ongelofelijke intimiteit van de Eeuwige.

‘Pas dus op, hoe je God noemt. Noem je Hem een strenge rechter, een maker van verboden? Dan zal ik het daarmee moeten doen. Maar als ik Hem “oneindige liefde” en “onvoorwaardelijke barmhartigheid” noem, dan kan ik als mens opbloeien tot wie ik kan zijn.’

*

In november kunt u met Leo de Jong in Schiedam kijken naar en praten over spirituele films.

Elke zaterdag rond 18.55u, aan het einde van het KRO-NCRV-programma Zin in Weekend op Radio 5: een dominicaanse overpeinzing.

Klik hier voor meer fragmenten.