08 November 2017

Hoe is het met de Amerikaanse zusters in Sittard?

Ga naar overzicht

Deel op:

e inmiddels vier dominicanessen van Sint Cecilia – ook bekend als Nashville dominicans – houden op vrijdag 24 november een dankavond, daags na het nationale feest Thanksgiving in hun vaderland, de VS.

Van de oorspronkelijke drie dominicanessen die in augustus 2014 in Sittard kwamen wonen is zr. Maris Stella teruggekeerd naar de VS, ze heeft daar een onderwijsopdracht gekregen.

Vlnr zrs Agnes, Amata, Amelia, Theresa Anne

In januari 2017 kwam zuster Agnes aan, die inmiddels goed gewend en de Nederlandse taal al redelijk spreekt. Sinds augustus heeft zich nog een dominicanes uit Amerika gemeld, haar naam is zuster Amelia Hueller.
In Amerika viert men op de vierde donderdag van november Thanksgiving Day. Een dag om God te danken voor de oogst en voor alle goede dingen in ons leven. Het is voor veel Amerikanen een vrije dag.

De dankavond op vrijdag 24 november is een blijk van waardering voor alle mensen die de zusters nu al meer dan drie jaar op allerlei manieren te helpen om in Nederland te wonen.

Om 19.30 uur wordt het gevierd met een Heilige Mis in de Heilig Hartkerk in Sittard-Overhoven. Om 20.30 uur is er een uurtje een gezellig samenzijn met hapjes en drankjes in de parochiezaal tussen kerk en klooster en presentatie over ons werk in Nederland. Wie wil komen, wordt gevraagd zich aan te melden via: nederland@op-tn.org

In de laatste nieuwsbrief van de Amerikaanse zusters valt onder meer te lezen over de opbouw van studentenpastoraat in Maastricht en de diverse activiteiten voor kinderen en jonge mensen die de zusters ondernemen. Lees hier: nieuwsbrief Dominicanessen van St Cecilia

De zusters wonen naast de H. Hartkerk aan de Geldersestraat in Sittard (Overhoven)