20 November 2017

'God is nergens anders dan overal'

Ga naar overzicht

Deel op:

ijn medebroeder Heinrich Seuse zei 650 jaar geleden: “De schepselen zijn in de kern van hun bestaan eeuwig in God”. Beluister de mini-overweging van Leo de Jong o.p. over Gods gelaat in alles wat leeft.

‘… Dan wordt het feit dat ik besta en adem een Godsgeschenk. Als ik geniet van het uitzicht op een hoge berg kijk ik in Gods mooie gelaat. Als ik tot in mijn gebeente ontroerd word door de dood van een kind, dan huilt God in mijn tranen.

Als ik geboren word, wordt God opnieuw geboren. Als ik sterf, ga ik terug in Wie ik ten diepste ben en waar ik altijd al was, al was ik een tijdje buiten….’

Klik hieronder om te luisteren.

*

Heinrich Seuse / Henricus Suso

Elke zaterdag rond 18.55u, aan het einde van het KRO-NCRV-programma Zin in Weekend op Radio 5: een dominicaanse overpeinzing.

Klik hier voor meer fragmenten.

Lees ook dit portret van Henricus Suso (Heinrich Seuse) (1295-1366)