20 November 2017

DSTS onderzoekt 'Het goede leven voor allen'

Ga naar overzicht

Deel op:

Het goede leven voor allen’ is de titel van het nieuwe onderzoeksproject van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving DSTS. Het project loopt van najaar 2017 tot najaar 2021.

Het DSTS onderzoekt deze vier jaar wat de ingrediënten zijn voor het goede leven voor allen. Enerzijds wordt dit onderzocht vanuit dominicaans-theologisch perspectief, anderzijds vanuit interreligieus perspectief.

Zo wil het studiecentrum erachter komen wat in onze tijd en onze samenleving, die gekenmerkt worden door een pluraliteit aan levensovertuigingen, bijdraagt aan een goed leven voor iedereen.

Op de DSTS pagina Onderzoek is meer te lezen over de opzet van het onderzoek. Ook worden de vier deelprojecten, waaruit dit onderzoek bestaat, kort uiteengezet.

Prof. Manuela Kalsky is directeur van het DSTS

Door de tijd heen zullen er regelmatig berichten en publicaties over dit onderzoeksproject verschijnen. In de aanloop ernaar maakte het DSTS een interviewserie waarin verschillende dominicanen gevraagd is naar hun visie op het goede leven voor allen:

Zie hulpvragen niet als belasting – Erik Borgman

Onmetelijke rijkdom – Ben Vocking o.p.

Die fietsenmaker? Gewoon een wijs man – zuster Christa o.p.

Het gaat blijkbaar over God en zo – Leo Raph. A. de Jong o.p.

Wees hoopvol – Lekendominicaan Hans Hamers

Een beter milieu begint bij jezelf – Michael-Dominique Magielse o.p.

Roeien met de riemen die we zijn – Jan Laan o.p.

*

Zie www.dsts.nl