03 November 2017

Documentaire 'Jonge kloosterlingen' bij KRO-NCRV

Ga naar overzicht

Deel op:

e twintigers Bram en Justyna wonen samen in het Dominicanenklooster in Zwolle. Olaf Koelewijn maakte een documentaire over hen, die al op RTV Oost te zien is geweest. Op 7 november zond KRO-NCRV het uit, het is inmiddels terug te zien via internet.

Bram Visscher en Justyna Visscher-Jabłońska is het enige stel dat samenwoont in een klooster waar ook broeders wonen. Ze hebben bewust voor het klooster gekozen, want ze hebben behoefte aan wat het kloosterleven met zich meebrengt: stilte, rust, gebed en bezinning.

Documentairemaker Olaf Koelewijn volgt ze in ‘Jonge Kloosterlingen’. Hoe combineren ze hun dagelijkse leven in de maatschappij met het leven in het klooster?

Bram en Justyna, die elkaar in Taizé leerden kennen, vinden het fijn om in een gemeenschap te leven en het geloof met elkaar te delen. ‘Er is tegenwoordig al zoveel spirituele armoede’.

Bram en Justyna aan tafel bij Wijbe Fransen o.p.

Bram studeert voor docent natuurkunde, Justyna studeerde in Polen sociologie en werkt nu bij IKEA. Ze maakten eerder deel uit van de oecumenische studentengroep in het klooster. Deze zomer zijn ze getrouwd en zijn ze in het klooster blijven wonen.

‘Jonge Kloosterlingen’ is terug te zien via de website van Roderick zoekt licht.