Radio

De genezing van tante Anneke door Martinus

oor het RKK-programma 'Wat blijft’ maakte Bart Geeraedts deze reportage over de genezing van zijn moeder. Na een ernstig auto-ongeluk in 1960 genas zij, op voorspraak van de Peruaanse dominicaan Martin de Porres. Twee jaar later werd hij heilig verklaard. Speelde de genezing daarbij een rol?

 

Enkele jaren geleden vond lezer Gee de Wilde in de bureaula van zijn moeder een envelop uit Huissen. De envelop was uit 1956 en bevatte een aantal novenen ‘ter ere van de zalige Martinus de Porres o.p.’, inclusief bidprentjes en relikwieën.

‘Toen herinnerde ik me dat ik met mijn broers en zussen deze noveen in 1960 had gebeden om de genezing te bespoedigen van mijn tante Anneke in Nijmegen.’

‘Zij had een ernstig auto-ongeluk gehad en zou volgens de artsen nooit meer kunnen lopen. Ze heeft echter lang met verlammingsverschijnselen in een rolstoel gezeten, maar is er toch bovenop gekomen.’

Bart Geeraedts

Zoon van tante Anneke is Bart Geeraedts, oud-radiomaker voor omroep RKK, nu van TXTRadio.

In 2012 onderzocht hij voor het programma Wat blijft of deze wonderbaarlijke genezing heeft bijgedragen aan de heiligverklaring van Martin de Porres in 1962.

Martin de Porres was al bij leven een heilige in de ogen van de armen van Peru. Klik hier voor een portret: Martin de Porres (1579-1639)

Bart Geeraedts is een van die oud-medewerkers van de ter ziele gegane omroep RKK die een mooi nieuw initiatief heeft ontplooid.

TXTRadio is door hem opgericht ‘omdat je op de Nederlandse radio niet veel verdiepende programma’s meer hoort’. Aanrader! www.txtradio.nl