11 Oktober 2017

Terugkijken: Songs for Mary

Ga naar overzicht

Deel op:

et KRO-NCRV-programma Roderick zoekt Licht zond dinsdag 10 oktober een documentaire uit over de muzikanten die in het Dominicanenklooster van Zwolle een lied maakten voor Maria. Nu terug te kijken. In de editie van dit jaar doet onder meer Spinvis mee!

De documentaire is een verslag van de jonge filmmaker Jonathan Sipkema. Het project is een idee van Bastiaan van den Berg, programmamaker in het klooster van Zwolle. Hij werkt erin samen met de lokale kringloopwinkel en poppodium Hedon.

Klik op de afbeelding om de aflevering terug te zien.

Komende tijd logeren er opnieuw drie muzikanten in het klooster van Zwolle. Ze hebben gesprekken met broeders en met Mariadeskundige Kirsten Notten, ze doen mee met ochtend- en avondgebed en maken een lied voor Maria vanuit de kapel in de kerk.

Dit jaar doen Spinvis, Freez en Iris Penning mee. Zowel het maakproces als natuurlijk de song zelf worden vastgelegd op video door videoplatform InDeKringloop.

Vrijdag 22 december treden alle deelnemers op in Hedon, tijdens een uniek slotconcert!

Het &artwork’ voor de editie van 2017.