12 Oktober 2017

Hoopvolle bijeenkomst Europese lekendominicanen

Ga naar overzicht

Deel op:

e assemblee van de Europese lekendominicanen, van 4-8 oktober in het Portugese Fatima, ging over 'de vele gezichten van hoop’. Met spreker zr. Yosé Höhne-Sparborth, Irak-correspondent voor deze website, had het programma ook een Nederlands tintje.

Yosé Höhne-Sparborth tijdens haar voordracht.

Namens de DLN, de Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland, waren voorzitter Anneke Grunder en Yvon Westhuis afgevaardigd naar de bijeenkomst van de ECLDF, de European Assembly of Lay Dominican Fraternities.

Broeder Gerard Braks was mee, hij is namens de dominicanen als promotor betrokken bij de DLN. Ook was de Nederlandse lekendominicaan Leny Beemer er natuurlijk, als voorzitter van de ECLDF. Haar man en medebroeder Hans Beemer en haar medezuster Karin Bornhijm waren er ook, de laatste als webmaster en notulist.

Op de website van het ECLDF zijn diverse berichten te lezen, allemaal in het Engels:
-over de opening,
– het bezoek van magister van de Orde Bruno Cadoré o.p.,
– de lezing van Yosé Höhne-Sparborth over dominicanessen en dominicanen in Noord-Irak,
– de lezing van de Engelse dominicaan en oud-magister Timothy Radcliffe o.p.,
– de slotviering,
– en de keuze van een nieuw bestuur.

Beelden uit werkgroepen.