24 Oktober 2017

'Het nieuwe habijt' op de Dutch Design Week

Ga naar overzicht

Deel op:

p de Dutch Design Week in Eindhoven, het grootste ontwerp-evenement van Nederland, is deze week ook het ontwerp van 'het nieuwe habijt’ te zien. Kijken? In het Klokgebouw, op de vierde verdieping, stand 4.17.

De Dutch Design Week is een negendaags evenement dat vorig jaar zo’n 295.000 bezoekers trok uit binnen- en buitenland. Er deden zo’n 2.500 ontwerpers mee, in alle facetten van design.

Mode-ontwerper byborre en mediabureau Johnny Wonder zorgden ervoor dat ook ‘het nieuwe habijt’ er te zien is. Dat werd vorig jaar gemaakt als onderdeel van het 800-jarig bestaan van de Orde. Borre Akkersdijk kreeg de vraag: stel dat Dominicus vandaag mensen zou uitsturen met dezelfde opdracht als in 1216, wat zouden ze dan dragen?

Tijdens de Dutch Design Week is ‘het nieuwe habijt’ te zien naast het echte habijt van de dominicanen. Ook is de documentaire te zien die KRO-NCRV uitzond over ‘De nieuwe dominicanen’, en krijgen belangstellenden uitleg over het jubileum, het project en de Orde. Daarnaast krijgen ze een exemplaar van Duif en haan, het resultaat van de ook in 2016 gehouden schrijversretraite.

De Dutch Design Week begon op 21 oktober en loopt door tot 29 oktober in Eindhoven. Website: www.ddw.nl

*

Eerder verscheen:

Een ‘nieuw habijt’ voor de dominicanen (m/v)