30 Oktober 2017

De zorg is een onneembaar fort

Ga naar overzicht

Deel op:

Wie heeft er bedacht dat het vinden van de juiste zorg vergelijkbaar zou zijn met het vinden van een bril naar jouw smaak?’

Erik Borgman

&Het punt is dit. Ondanks alle klantvriendelijke websites met vriendelijke helpers en glimlachende geholpenen is de zorg een buitengewoon moeilijk te nemen fort geworden.

Een hele week heb ik voor de poort moeten liggen voordat ik binnen was!

Toen ging het snel en efficiënt en had er binnen een dag in het ziekenhuis een specialist naar mijn been gekeken en was een behandeling voorgeschreven en ingezet. Door vriendelijke en professionele mensen. We hebben in deze zin fantastische zorg in Nederland.

Maar dat gevoel in je eentje voor de poort te liggen van een schijnbaar onneembaar fort! Dat is verschrikkelijk – ik kan het echt niet anders zeggen.

Het gevoel net zo lang te moeten roepen tot je gehoord wordt, het goede verhaal te moeten hebben om te worden toegelaten, iemand te moeten treffen die bereid is jouw verhaal serieus te nemen. Het besef dat dit ook allemaal wel eens niet kan gebeuren en dat je dan op jezelf bent teruggeworpen.

Wie heeft er toch in godsvredesnaam ooit bedacht dat het vinden van de juiste zorg vergelijkbaar zou zijn met het vinden van een broek of een overhemd, of voor mijn part een bril, naar jouw smaak?!’

*

Klik hier voor de hele column van lekendominicaan Erik Borgman op www.debezieling.nl, over de ervaringen die hij opdoet &dankzij’ de wond die hij eerder dit jaar in Noord-Irak opliep.