09 Oktober 2017

'Christenen moeten niet doen wat Jezus deed'

Ga naar overzicht

Deel op:

ls je niet uitkijkt gaat alle aandacht uit naar Jezus’, leerde Erik Borgman van Edward Schillebeeckx. 'Maar God is ook van ons, vandaag, hier en nu.’ Beluister hier de minipodcast uit het Radio 5-programma Zin in Weekend.

‘Christenen moeten niet doen wat Jezus deed, of zeggen wat Jezus zei. Zij moeten op hun situatie reageren zoals Jezus op zijn situatie reageerde.’ Dat leerde lekendominicaan en hoogleraar theologie van zijn leermeester Edward Schillebeeckx o.p.

‘Als je niet uitkijkt gaat alle aandacht uit naar Jezus – naar zijn situatie, naar zijn woorden en daden. Maar hoe goed je dan ook uitlegt dat deze woorden en daden in zijn tijd bevrijdend waren, je wordt er zelf nooit door bevrijd.’

*

Elke zaterdag rond 18.55u, aan het einde van het KRO-NCRV-programma Zin in Weekend op Radio 5: een dominicaanse overpeinzing. Klik hier voor meer fragmenten.