In memoriam

Zr Marie-Josée Beerens overleden

n haar woonplaats Venlo overleed op 30 augustus zr. Marie-Josée Beerens, dominicanes van King William’s Town, Zuid-Afrika. Ze werkte als vroedvrouw in Afrika en als vrijwilliger in een hospice in Nederland.

Op 4 september is haar uitvaart met een Eucharistieviering in de Michaelkerk, Straelseweg 614, 5916 AD Venlo.

Zr. Marie-Josée (Tun) werd geboren te Ravenstein op 4 augustus 1934. In 1957 trad zij in bij de zusters dominicanessen van ‘Albertushof’ te Venlo, voluit de congregatie van de zusters dominicanessen van de heilige Catharina van Siëna van King William’s Town, Zuid-Afrika. Ze deed haar professie op 15 augustus 1959.

Van 1960 tot 2005 maakte Marie-Josée zich dienstbaar in de missie in Zuid Afrika. Als verpleegkundige werkte zij op verschillende missieposten in ziekenhuizen.

Als vroedvrouw hielp zij meer dan duizend moeders bij de geboorte van hun baby in de meest primitieve omstandigheden.

In 2005 kwam zij terug naar de communiteit in Venlo. Van daaruit werkte zij als vrijwilligster op het Hospice ‘Mariaweide’, in het vroegere dominicanenklooster in Venlo. Ze schreef daar een mooi artikel over: Verlossingswerk in het hospice.

Zr. Marie-Josée was al enige tijd ernstig ziek.

Dat zij mag rusten in de vrede van God.

*

Zie ook: Verlossingswerk in het hospice

Achtergrond: Dominicanessen van King William’s Town, Z-Afrika