22 September 2017

Wat doet een stilteretraite met een moderne mens?

Ga naar overzicht

Deel op:

at is het dat moderne levens zo onrustig maakt?

In onze moderne samenleving is het individu centraal komen te staan. Vroeger werd een bakkerszoon vanzelfsprekend bakker. Tegenwoordig kan een ieder worden wat hij of zij wil.

Tegenwoordig moet het individu het eigen succes maken. En dat in een 24/7 cultuur. Met onze smartphones zijn we bereikbaarder dan ooit. Veel amusement is on demand beschikbaar. Je vervelen is bijna niet meer nodig, of zelfs niet mogelijk. We plannen onze agenda’s voller en voller, terwijl we machines in huis hebben om onze vrije tijd te vergroten.

We hebben meer vrije tijd dan onze voorvaders, maar ervaren we dat ook zo?

*

Voor haar praktijkonderzoek ter afronding van de studie Theologie en Levensbeschouwing sprak Femke van Loo vijf oud-deelnemers aan stilteretraites in het Dominicanenklooster te Huissen. Ze vertelt erover in dit blog op de site van het klooster: Wat doet een stilteretraite met een moderne mens?