18 September 2017

'Leven met aan alle kanten ogen’

Ga naar overzicht

Deel op:

ijn medebroeder, Humbertus van Romans, zei zo’n 800 jaar geleden: “Contemplatief leven is leven met aan alle kanten ogen”.’ Zr. Joy van der Werf deed zaterdag de radio-overpeinzing met Zin in Weekend (Radio 5).

‘Net als Humbertus ben ik een kloosterling. Iemand die je kunt verdenken van een soort apartheid, van niet van de wereld zijn. Maar Humbertus zegt dat je alles wat buiten is bij jezelf binnen moet laten.

Hij verbindt dat met contemplatief leven. Wat mag dat dan wel wezen? Nou, zoiets als beschouwen, overwegen wat binnenkomt, wat je hoort, ziet. Dat je het laat bezinken, het overweegt, om de betekenis ervan op het spoor komen.’

*

Elke zaterdag rond 18.55u, aan het einde van Zin in Weekend op Radio 5: een dominicaanse overpeinzing. Klik hier voor meer fragmenten.