23 September 2017

Inkleding novicen Eric en Stefan in Cambridge

Ga naar overzicht

Deel op:

p zaterdagmorgen 23 september zijn Eric en Stefan ingekleed. Met het aantrekken van het dominicaanse habijt beginnen zij officieel aan hun noviciaat, dat een jaar duurt en plaatsvindt in het Engelse Cambridge.

Cornelis en Stefan, na de inkleding met in het midden provinciaal René Dinklo.

De inkleding vond plaats in het klooster van de Engelse dominicanen in Cambridge. De Nederlandse provinciaal overste René Dinklo kleedde &zijn’ novicen in en zijn Engelse collega Martin Ganeri deed dat met vier Engelse novicen. Daarbij werd het Veni Creator Spiritus gezongen: Kom, Schepper Geest.

De Nederlandse novicen, die we naar Engels gebruik in hun noviciaat alleen bij de voornaam noemen, zijn Eric en Stefan. Eric is 31 jaar en is gepromoveerd islamoloog. Hij koos de kloosternaam Cornelis vanwege de naam van de Romeinse hoofdman Cornelius (Handelingen 10) en zijn aandacht voor interreligieuze dialoog.

Stefan is 22 en rondde onlangs zijn master Bestuurskunde af aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Met hun komst heeft de Nederlandse provincie acht broeders in vorming.

Het ingroeien in de Orde van de Predikers kent een aantal fasen, waarin zowel de kandidaat als de dominicanen het leven als religieus kunnen onderzoeken. Na een periode van kennismaking volgt het noviciaat van een jaar, dan een tijdelijke professie van drie jaar, daarna de eeuwige professie.

Het noviciaat is een spannende tijd van studie, zelfonderzoek en verdieping. Het is goed te weten dat velen voor deze jonge mannen bidden, dat zij hun bestemming mogen vinden.

Cornelis en Stefan met achter zich vlnr broeders Felix Rutten, René Dinklo en de in Engeland werkende Richard Steenvoorde.

*

Klik hier voor de website van de communiteit van Cambridge.

Voel jij je ook aangetrokken om Jezus’ leerling te zijn in het voetspoor van Dominicus? Er zijn verschillende manieren om daar vorm aan te geven. Klik hier.