04 September 2017

Elke zaterdag een dominicaanse stem op Radio 5

Ga naar overzicht

Deel op:

e komende pakweg negen maanden is elke zaterdag zo rond 18.55u een dominicaanse overpeinzing te horen, aan het einde van het KRO-NCRV-programma Zin in Weekend op Radio 5. De eerste is nu ook online te beluisteren: zr. Baptiste Tuin over Dominicus.

Erik Borgman tijdens zijn opnamen. Eindredacteur Tom Dirks neemt op.

Veertien vrouwen en mannen (broeders, zusters en leken) zorgen in totaal voor de 36 afleveringen. Hoe verschillend ook: ze zullen allemaal een verbinding leggen tussen een gedachte van een dominicaanse zinzoeker uit eerdere eeuwen en ons leven nu.

Zin in Weekend is het radioprogramma van KRO-NCRV dat actualiteiten uit kerk en samenleving brengt, in een ontspannen mix met muziek. In de zomer waarin we het 800-jarig bestaan van de dominicanen vierden, werkten we ook al samen.

Presentatoren zijn Wilfred Kemp en Annemiek Schrijver. Tom Dirks is eindredacteur. Arjan Broers adviseerde de dominicaanse vertellers. Klik hier voor de website van Zin in Weekend. De programma’s uit 2016 staan hier.

Zr. Baptiste Tuin o.p., dominicanes van Voorschoten, beet op 2 september het spits af met deze overdenking over een uitspraak van Dominicus: ‘Als het zaad gezaaid is, zal het vrucht dragen. Als het opgehoopt ligt, zal het verrotten.’

In de komende maanden zijn ook de stemmen te horen van Leo de Jong, Karin Bornhijm, Henk Jongerius, Jozef Essing, René Dinklo, Richard Steenvoorde, Michael-Dominique Magielse, Holkje van der Veer, Thomas Volkers, Erik Borgman, Felix Rutten, Joy van der Werf en Bep van der Wilk. 

Klik hieronder op het driehoekje om het fragment te beluisteren.