16 Augustus 2017

Tijdelijke en eerste eeuwige professieviering

Ga naar overzicht

Deel op:

p zondagmiddag 10 september doen in Het Steiger in Rotterdam twee broeders professie. Augustinus Aerssens spreekt de tijdelijke professie uit en Richard Steenvoorde de eeuwige.

Richard Steenvoorde o.p.

Het is de eerste eeuwige professie bij de Nederlandse broeders sinds 1998. De huidige provinciaal overste, René Dinklo o.p., was in 1997 de voorlaatste.

Sinds 2014 zijn zeven jongere mannen ingetreden, een van hen heeft inmiddels een andere levenskeuze gemaakt.

In september zullen opnieuw twee Nederlandse mannen aan hun noviciaat beginnen: een jaar van kennismaking en wederzijds onderzoek, dat in het Engelse Cambridge plaatsvindt.

Na een jaar noviciaat volgt eerst de tijdelijke professie, voor drie jaar, en daarna de eeuwige professie: een levenslange verbintenis met de Orde der Predikers.

Augustinus Aerssens o.p.

Augustinus Aerssens (21), is verreweg de jongste van de nieuwe generatie dominicanen. Hij zal zijn studies voortzetten in het Zwitserse Fribourg.

Richard Steenvoorde (43) is jurist en theoloog en rondt het komende collegejaar zijn vervolgstudie theologie af in Oxford.

Na professievieringen in de kloosters van Zwolle (2014), Huissen (2015) en opnieuw Zwolle (2016) is nu gekozen voor het westen van het land.

De viering van de professies is tijdens een Eucharistieviering op zondag 10 september om 14.30 uur in de Sint-Dominicuskerk – Het Steiger – Hang 18 in Rotterdam.

Na de viering is er tijd om de broeders te feliciteren en elkaar te ontmoeten.

Graag wordt in de tijd van voorbereiding om uw gebed gevraagd voor Augustinus en Richard.

*

Meer weten over de nieuwe dominicanen? Kijk de documentaire terug!

Ook op zoek naar een plek in de Orde