14 Augustus 2017

Lekendominicaan Sipke Draisma naar De Zalige Zalm

Ga naar overzicht

Deel op:

er 1 oktober stopt Sipke Draisma o.p. als hoofd communicatie van het bisdom Groningen-Leeuwarden en als pastor in dat bisdom. Hij gaat werken voor De Zalige Zalm, bureau voor geloofscommunicatie.

Sipke Draisma

Theoloog en lekendominicaan Sipke Draisma werkte 11 jaar bij de KRO-radio en de afgelopen 18 jaar als pastoraal werker in het bisdom Groningen-Leeuwarden.

Sinds 2013 is hij in deeltijd werkzaam als hoofd communicatie van hetzelfde bisdom.

De Zalige Zalm adviseert en begeleidt sinds 2008 parochies en kerkelijke gemeentes op het terrein van geloofscommunicatie, parochiebladen, kerkbladen en trainingen. Door de groeiende vraag breidt het bureau uit.

Voor Sipke Draisma komen in zijn nieuwe baan de werelden van media, pastoraat en communicatie bij elkaar. ‘Ik zal het evangelie blijven verkondigen’, schrijft hij in een brief aan de parochianen van de Jacobusparochie, waar hij pastoraal werker is.

‘Ik zal samen met de collega’s nieuwe vormen van geloofscommunicatie ontwikkelen, geheel in de traditie van de Orde van de Predikers (dominicanen) waar ik deel van uitmaak’.

Directeur Marcel Holl zegt in een persbericht blij te zijn met de komst van Sipke Draisma. ‘Als geen ander verstaat hij de kunst om anderen te inspireren en te enthousiasmeren. Hij is een gelovig, deskundig en bovenal hartelijk mens’.