04 Augustus 2017

Kerkproeverij: neem een gast mee naar je kerk

Ga naar overzicht

Deel op:

p 9 en 10 september nodigen kerken in Nederland hun leden uit om gasten mee te nemen naar hun kerk. Ook de rk-kerk doet mee. Maar hoe doe je dat? Bij Adveniat is een brochure verschenen om daarbij te helpen.

Rooms-Katholiek in deze tijd is de titel van de brochure. Hoe nodig je als lid van een parochie en kerk een gast uit? Wat zeg je tegen een vriend, collega of familielid die je graag een keer wilt meenemen naar de kerk? En wat kun je dan zeggen over de vraag: wat betekent het eigenlijk om rooms-katholiek te zijn?

De brochure bevat persoonlijke verhalen, toelichtingen van deskundigen, een samenvatting over de sacramenten en tips om verder te lezen.

De landelijke actie om een gast mee te vragen naar de kerk is een initiatief van de Raad van Kerken. Alle aangesloten kerken doen mee. Het idee is afkomstig uit Engeland. Een van de initiatiefnemers daar is Michael Harvey die ooit door zijn moeder is gevraagd om mee te gaan naar de kerk, een uitnodiging die zijn leven veranderde. 

De brochure is geschreven door mgr. H. van den Hende (bisschop van Rotterdam, voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie), A. Bultsma, (vicaris van bisdom Groningen-Leeuwarden), Marjet de Jong, Marieke Smulders en Leo Fijen (allen werkzaam voor uitgeverij Adveniat).

Rooms-Katholiek in deze tijd. Thuis bij God, gastvrij voor anderen | ISBN 9789492093516 | € 5,95 | Adveniat