29 Augustus 2017

Erik Borgman wil zielen winnen

Ga naar overzicht

Deel op:

Het meest confronterend was nog wel dat ik een aantal dingen een paar keer voor het eerst had ontdekt!’

Dingen die ik recent voor mijn gevoel gevonden of bedacht had, bleek ik drie of zeven of tien jaar eerder ook als eens geformuleerd te hebben. En soms zowel drie als zeven en tien jaar geleden!

Maar uiteindelijk maakte dit laatste het werken aan het boek ook leuk en een geschikt vakantiewerkje. Ik zag de grote lijnen terug van mijn eigen ontwikkeling, de zaken die uiteindelijk beslissend waren gebleken, de achtergrond van waar ik nu ben.

Hierbij werd mij vooral ook weer eens duidelijk hoeveel ik aan anderen te danken heb. Vrijwel niets van wat ik schrijf en denk heb ik echt van mijzelf. Anderen hebben mij grootmoedig in hun ideeën laten delen en het toeval is mij regelmatig zo gunstig gezind geweest dat ik er wel Gods genade in moet zien.

Mijn eigen ziel is dus in ieder geval deze zomer gewonnen. Door de dankbaarheid.

*

Slot van de column van Erik Borgman o.p. op debezieling.nl, over de totstandkoming van zijn nieuwe boek Zielen winnen, dat eind oktober 2017 verschijnt bij uitgeverij Adveniat. Lees hier de hele column.