10 Augustus 2017

Bibliotheek Santa Sabina online

Ga naar overzicht

Deel op:

e Bibliotheca Santa Sabina, in het hoofdkwartier van de internationale Orde der Predikers in Rome, is nu beschikbaar op de website biblioteca.op.org. Een unieke collectie met duizenden vooral door broeders van de Orde geschreven werken.

De bibliotheek bevat duizenden boeken in verschillende talen en over verschillende onderwerpen.

Het is altijd de droom van de Magister van de Orde geweest om in de Biblioteca Santa Sabina alle boeken op te nemen die ooit door dominicaanse broeders van over de hele wereld gepubliceerd zijn. Het is daarom een speciale bibliotheek met een unieke collectie van – grotendeels door de broeders van de Orde – gepubliceerd materiaal.

Een kleine steekproef met namen van Nederlandse broeders leert dat de collectie zeker niet compleet is.

Er is een deel met 'Collecties Zeldzame Boeken’ van bijzonder veelgeprezen dominicaanse schrijvers.

De Biblioteca Santa Sabina is te vinden in het klooster van Santa Sabina (Rome) en is dagelijks – van maandag tot vrijdag – open, en online altijd. Zie biblioteca.op.org