21 Juli 2017

Magister op bezoek bij enige broeder in Iran

Ga naar overzicht

Deel op:

agister Bruno Cadoré en zijn socius Vivian Boland brachten begin juli een kort bezoek aan Teheran. In de hoofdstad van Iran is nog één dominicaan werkzaam, de Ier Paul Lawlor.

Magister Bruno Cadoré (midden) met links Paul Lawlor o.p. en rechts Vivian Boland.

Het bezoek van broeders Bruno Cadoré, de magister van de Orde, en socius Vivian Boland was &een korte maar bijzondere gebeurtenis voor ons in Teheran’, schrijft Paul Lawlor o.p. op de website van de internationale Orde. &Een mooie reminder dat we niet vergeten zijn, maar deel zijn van een grotere familie broeders en zusters die aan ons denken en voor ons bidden’.

Op de website van de dominicanen in Iran is een geschiedenis te lezen die teruggaat tot de 13e eeuw, tijdens de mongoolse overheersing van het land, waar nu vooral sji’itische moslims wonen.

1974: brs Augustine Valkenburg, Thomas Flynn, William Barden, Hugh Brennan, Paul Lawlor.

Paul Lawlor, de huidige pastoor van de Abrahamskerk in Teheran, staat er op een foto uit 1974 met een aantal Ierse dominicanen. Nu is hij blijkbaar de enige geprofeste broeder in de Iraanse hoofdstad.

Ook op die foto uit 1974 staat ene Augustinus Valkenburg, wat toch niet bepaald Iers klinkt. Misschien weet iemand wie dit was? Laat het de redactie weten!

De magister van de Orde en zijn socius bezochten een kleine groep van de Chaldeeuws-Assyrische gemeenschap die de Mis vierden met aartsbisschop Ramsi, die studeerde bij de dominicanen in Irak. Daarna dronken ze thee en spraken ze met elkaar.

Ook bezochten de broeders een sji’itisch heiligdom en vierden ze de Mis met parochianen in de Abrahamskerk.

Klik hier voor het hele verslag. Zie ook: www.irandoms.org

Bij de graven van soldaten die in de oorlog tussen Irak en Iran zijn gesneuveld.