21 Juli 2017

Lida van Dijk vertrekt bij Dominicanenklooster Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

a bijna twintig jaar van verbondenheid met het Dominicanenklooster Zwolle vertrekt programmamaker Lida van Dijk per 1 augustus. In september neemt ze officieel afscheid.

Lida van Dijk

Lida van Dijk noemt het &een tegelijkertijd pijnlijk én goed besluit’ om haar arbeidscontract met wederzijds goedvinden te beëindigen, zo schrijft ze aan haar collega’s in het klooster van Zwolle. Ze geeft aan dat de reorganisatie en het komen en gaan van mensen de laatste jaren veel energie vroegen. &Ik voel toenemende weerstand me te verenigen met de weerbarstige en enerverende organisatorische gang van zaken.’

Het afscheid gebeurt in goed overleg met directeur Gerard Driehuis en het bestuur van het Dominicanenklooster Zwolle. Lida werkte bijna twintig jaar vooral als programmamaker van het Thomashuis, dat nu onderdeel is geworden van één organisatie onder één bestuur en directeur.

&Ik heb ervaren dat dominicaanse waarden niet exclusief zijn, maar in wonen, werken en aanwezigheid worden “geleefd”, schrijft ze haar collega’s via de nieuwsbrief van het klooster. &Een vis in het water, voelde ik mij! Soms zwemmend tegen de stroom in.’

Volgens directeur Gerard Driehuis zal het klooster zonder Lida erg wennen zijn. &Niet alleen omdat ze er al zolang bij betrokken is, maar ook omdat ze meer deed dan haar eigen werk. Ze heeft ook oog voor wat anderen bezighoudt en is zodoende het verbindingsstreepje tussen veel verschillende activiteiten en mensen. Dat het klooster nu zich verder kan ontplooien, kansen heeft om betekenisvol te zijn voor stad en streek, is zeker ook te danken aan haar noeste, trouwe inzet. Daarvoor ben ik haar heel dankbaar.’

Lida schrijft dat ze de volgende stap in haar werkende leven zet met dankbaarheid &voor alles wat klooster, bewoners en medewerkers mij gegeven hebben en ik heb kunnen bijdragen’.

Op 19 september neemt ze tussen 16u en 18.30u afscheid in en van het Dominicanenklooster Zwolle.