17 Juli 2017

Bewoners klooster Zwolle bij verhalenplatform

Ga naar overzicht

Deel op:

ewoners van het Dominicanenklooster Zwolle namen deel aan de verhalencafés van Zowell, bedoeld om via verhalen het sociale weefsel van de stad te versterken. Onlangs was de afsluiting, waarvan een filmpje te zien is.

Lekendominicaan en kloosterbewoner Jakob van de Beek.

The shortest distance between two people is a story, vinden de mensen van Zowell. Kirsten Notten, verhalenverteller en als Mariadeskundige onder andere betrokken bij de Songs for Mary in het Zwolse klooster, is een van hen.

&Het sociale weefsel in de samenleving staat onder druk door polarisatie, angst en economische onzekerheid. Maar mensen vinden elkaar als ze elkaars verhaal horen.’ Daarom organiseerde Zowell verhalencafés, om het sociale weefsel in de stad te versterken.

Op 21 juni was de finale. Verschillende kloosterbewoners waren daarbij betrokken. Klik hieronder om het filmpje ervan te bekijken.