12 Juni 2017

Zusters Irak willen terug naar Vlakte van Niniveh

Ga naar overzicht

Deel op:

p de Vlakte van Nineveh in Irak zijn 363 kerkgebouwen en eigendommen beschadigd of vernietigd tijdens de bezetting door IS. Dominicanessen Luma Khuder en Nazek Matty, in 2014 gevlucht naar Iraaks Koerdistan, uitten hun hoop tegenover Kerk in Nood.

Zuster Luma Khuder en zuster Nazek Matty, dominicanessen van de Heilige Catherine van Sienna in Irak, komen oorspronkelijk uit het klooster van Onze-Lieve-Vrouwe van de Rozenkrans in Teleskuf, ten noorden van Mosoel.

Ze zien het als een bemoedigend teken dat de christelijke kerken in Irak zich inzetten voor de herbouw van de christelijke dorpen die door Islamitische Staat werden vernietigd op de vlakten van Nineveh.

Vóór de zomer van 2014 hadden de zusters kloosters in diverse plaatsen op de vlakte van Nineveh. In Erbil (Iraaks Koerdistan) richtten ze, mede met hulp van de internationale dominicaanse gemeenschap, noodkloosters in en hielpen ze hun medevluchtelingen.

Lees hier het hele verhaal van Kerk in Nood.

Zrs Nazek en Luma o.p.

*

Doneren kan via Kerk in Nood

Eerder verscheen onder meer:
Dominicanessen Irak terug in Karakosh
Kerstbrief van de zusters in Irak
Zusters Irak nu een jaar op de vlucht
'Het is moeilijk hoop te hebben in Irak’